Eden Body Sugaring Tarina

Eden Body Sugaring on konsepti, joka syntyi kahden naisyrittäjän lyödessä päät yhteen Eden Beauty & Wellness Oy yrityksessä Savossa, siinä melkein Olavinlinnan kupeella. Idean syntymisestä on jo pari vuotta aikaa, joten tietenkään emme voi varmaksi muistaa liittyikö asiaan päiden varsinainen yhteen kolahdus, jota meille on varmasti sattunut enemmän kuin hutitilauksia sesonkihyllyyn. Mutta se on varmaa ainakin, että yhteinen innostus omista tuotteista kolahti, viettäessämme naisyrittäjien tyhyä Savonlinnan kauniissa kesäillassa.

Meidän yhteinen tarinamme alkoi vuonna 2016 kun Sointu etsi yhteistyökumppania kauneudenhoitoalan yritykseen, sellaista ihmistä, jolla olisi taitoja, joita Soinnulla ei itsellään ollut. Erilaisuutemme viehättyivät ja tietenkin luonnollisesti myös ärsyyntyivät toisistaan. Sillä Soinnulla oli korvat ja suu, kun Iinalla silmät ja nenä. Kuitenkin hyvin pian supervoimamme tajusivat toimivan kaikista parhaiten yhdessä, eivät erikseen. Soinnun loputon add- ideointitulva ja tarve luoda uutta, sekä ratkaista ongelmia ja kehittää. Iinan jopa äärimmäisyyksiä hipoja perfektionismi, tarkkaakin tarkempi visuaalinen silmä, ja tarkkaakin tarkempi pelisilmä sekä kyky haistaa uudet jutut jo ennen kuin uudet jutut ovat syntyneet. Päät, ja supervoimat olivat kolahtaneet yhteen!

Kerroimmekin että ideointivaihe alkoi jo pari vuotta sitten, ja siitä valmiiseen tuotteeseen on sisältänyt verta, hikeä ja kyyneleitä. Tai no, ehkä sittenkin hyviä ideoita, huonoja ideoita, testauksia, sokeria ja paljon sokeria, ja lisää testauksia. Sokereitahan on nykyisin aika paljon markkinoilla, ja tässä vuosien varrella olemme kokeilleetkin lukuisia eri merkkejä ja valmistajia. Kuitenkin joka kerta jokin asia tuotteessa tai valmistuksessa oli pielessä. Me, halusimme luoda konseptin, joka vastaa arvojamme, on laadukas ja on aidosti oikeaa sokerointia ilman ylimääräisiä kemikaaleja ja ainesosia. Ratkaisu. Palasimme takaisin sokeroinnin juurille, alkuperäiseen tuhansia vuosia käytettyyn yksinkertaiseen reseptiin.  Sokeri, vesi ja sitruuna.

Useista sokerituotteista on poistettu sitruuna, ja niiden sitkoa on yritetty korvata muilla aineosilla. Yksinkertaisesti. Ne. Eivät. Vain. Toimi. Sokeri ei liimaannu karvaan, tarttuminen ei riitä, sen täytyy liimaantua. Jos sokeri ei liimaannu karvaan, päädytään työstämään alue sen seitsemännettä kertaa läpi. Iho ärtyy, karva katkeaa, karva jää, hermo ärtyy, kello käy, karva jää. Jääkö asiakas? Tämän takia tuotteen täytyy toimia, karva lähtee, hermo pitää ja asiakas jää.

Miksi me lisäämme sitruunaa? Miksi monet muut poistavat sitruunaa? Näyttäisi siltä, että tänäpäivänä se trendaa! Allergisuus ja herkän ihon tuotteet trendaa. Tosiasiassa ihan kaikella voi allergisoitua, myös sitruunalle, tai ruusulle, kirsikalle, koivulle, perunalle, marjoille tai lisä-, väri- ja säilöntäaineille, you name it. Yleisesti ottaen sitruuna on monikäyttöinen ja loistava raaka-aine niin kosmetiikassa kuin vaikkapa keittiössä, jolle loppujen lopuksi harva on oikeasti allerginen. Ja siis luonnonkosmetiikassa etenkin paljon käytetty säilöntäaine. Ja jos nouset nyt ylös ja teet pienen pyrähdyksen kotikeittiössä, työpaikan veskissä, tai vaikka kosmetiikkakaapissasi, huomaat miten monessa purtelossa on raaka-aineena sitruunaa.

INCI listaa ja ominaisuuksia pohtiessamme emme olleet valmiita poistamaan tuotteen avainsana raaka-ainetta, trendaamisen takia. Sokeri on iholla vain hetken, mutta jälkihoitotuote imeytyy ihoon. Usemmiten ihon ärsyyntyminen karvanpoistossa johtuu ongelmista tekniikassa, kemikaaliyliherkkyydestä, tai liian useista yrityksistä ja toistoista samalle alueelle.

Selvää oli se, että me halusimme sitruunaa sokeriimme! Sen jälkeen eteemme tuli uusi pulma. Useat perinteisen koostumuksen sokerimerkit tarjosivat oheistuotteita, jotka sisältävät synteettisiä kemikaaleja tai öljyjä. Meidän kokemuksemme mukaan ne eivät ole parhaita mahdollisia sokeroinnin jälkihoitotuotteeksi. Öljymäinen koostumus ei hengitä ja jolloin iholla lymyilevät niin hyvät kuin pahatkin mikrobimatkustajat, pääsevät vai yhteen suuntaa, ihon sisään. Ja synteettinen kosmetiikka ruokkii juuri vääriä matkustajia. Näitä aineita emme halunneet käyttää asiakkaan iholle sokeroinnin jälkeen, koska me emme halunneet näppylöitä, tulehduksia tai lisätä kemikaalikuormitusta. Emme myöskään halunneet levittää ravintoköyhiä euroja asiakkaan iholle, saatikka jälleenmyyjiemme hyllyyn.

Näin syntyi idea Eden Body Sugaring Conseptista, joka ei tingi sokerimassan laadusta ja toimivuudesta, on aitoa ja oikeaa sokerointia sekä tarjoaa oheistuotteet ilman ylimääräisiä kemikaaleja. Olisimme voineet tuottaa sokerimme kymmenen kertaa halvemmalla, vaikka koreassa tai venäjällä, mutta valitsimme polun, joka on meille sekä teille tärkeä, ja koska meillä oli mahdollisuus tehdä vastuullinen valinta Eden Body Sugaring Conseptin luomisessa. Tuotteet ovat eettisesti ja ilmastovastuullisesti valmistettuja; pakkaukset ovat kierrätysmateriaalista ja tuotteiden valmistukseen käytetty energia tuotetaan aurinkopaneelien ja turbiinien kautta. Tuotteet valmistetaan EU-maassa, ja ne ovat  luonnonkosmetiikkaa, vegan friendly & cruelity free!

Mahtavaa, eikö olekkin?Rakkaudella ja intohimolla,


Sointu & Iina


Eden Beauty & Wellness Oy

Eden Cosmetics Savonlinna

Eden Body Sugaring